Goed dat je even de tijd neemt om meer te lezen over jouw privacy en de cookies! Ik kan me goed voorstellen dat je daar graag meer over wilt weten. Je hebt recht op duidelijke en eerlijke informatie, die veel websites en apps juist zoveel mogelijk proberen te verstoppen. In plaats van te gaan zwijmelen in lange, technische en zakelijke teksten, wil ik het daarom graag persoonlijker maken. Op deze pagina probeer ik je zo goed mogelijk te vertellen wat het doel van deze website is en hoe ik met de privacy van bezoekers omga.

Doel van de site
Energie besparen is niet saai en hoeft niet veel geld te kosten. Wie slim energie bespaart, behoud een warm huis maar bespaart ook veel geld!

Het doel van mijn website is om andere mensen te inspireren en te activeren. Er wordt nog best veel energie verspild, terwijl je daar vaak makkelijk zelf iets aan kunt doen. Investeer een paar tientjes en je hebt dit geld na korte tijd alweer terug van de energierekening.

Ik probeer de interessantste tips en informatie op een rij te zetten en duidelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.

Privacy
Privacy is heel belangrijk. Gelukkig maak ik geen gebruik van advertentie banners. Je hebt hier dus geen last van advertenties van producten of websites die je eerder hebt bekeken.

Wel gebruik ik een aantal hulpmiddelen die mij inzicht geven in het gedrag van gebruikers. Dat doe ik samen met Google en Tradetracker. Deze organisaties registreren anonieme cookies, bijvoorbeeld als je mijn website bezoekt of doorklikt naar een product. Het is belangrijk om te weten dat alleen noodzakelijke algemene informatie wordt opgeslagen, zoals het aantal bezoekers op een dag. En hoeveel mensen interesse hebben in getoonde producten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Statistische cookies
Zodra je mijn website bezoekt, worden er enkele gegevens geregistreerd, bijvoorbeeld welke pagina’s er zijn bezocht en hoe lang. Het is niet mogelijk om te achterhalen wie de site heeft bezocht. Ook worden geen exacte locaties geregistreerd.

Functionele cookies
Om energie te besparen zijn vaak een aantal hulpmiddelen nodig, bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop. Op mijn site laat ik veel voorbeelden zien van producten die handig zijn om energie te besparen. Dat scheelt ook werk voor degene die ernaar op zoek zijn. Wie geïnteresseerd is kan op het product klikken en wordt dan doorgestuurd naar een webshop die het verkoopt.

Ik werk samen met een aantal webshops die producten aanbieden waarmee je energie kunt besparen. Maar ik ben vrij om zelf producten of webshops te mogen promoten. Met het programma Tradetracker wordt bijgehouden hoe vaak er geklikt is op een bepaald artikel en het eventuele aankoopbedrag.

Om dit te kunnen registreren zijn er functionele cookies nodig. Deze worden actief als een bezoeker naar een webshop doorgestuurd wordt. Het bijhouden gebeurt anoniem. Wanneer daadwerkelijk een aankoop wordt gedaan bij een webshop, krijg ik daar commissie (een klein percentage) over. Dit gebruik ik bijvoorbeeld om de kosten van de website te betalen en om mezelf verder te ontwikkelen.

Hopelijk weet je zo iets meer over de achtergrond van deze website. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op via contact@zelfenergiebesparen.nl.