Terug naar: energiezuinige huishoudelijke apparaten

Energiezuinige koelkast

energiezuinige koelkast
Energiezuinige koelkast: bespaar € 25 tot € 50 per jaar aan energie!

Een energiezuinige koelkast scheelt elk jaar veel geld. Het energieverbruik van nieuwe koelkasten is de laatste jaren flink gedaald!

Heb je thuis nog een oude koelkast staan? Overweeg hem direct te vervangen, want het is een dief van je portemonnee! Energiezuinige koelkasten verbruiken tot 80% minder stroom. Daarom heb je een nieuwe zuinige koelkast binnen een paar jaar terugverdiend aan lagere energiekosten.

Het is dus vaak beter voor het milieu en je portemonnee om je oude koelkast te vervangen. Wachten tot je oude koelkast stuk gaat kost je veel meer geld!

Bekijk hieronder precies hoeveel geld je kunt besparen met een zuinige koelkast. En tips waar je op moet letten bij aankoop van een nieuwe koelkast.

Je kunt koelkasten los kopen, of gecombineerd met een vriezer. Kijk daarvoor op energiezuinige koel-vriescombinatie.

Hoeveel bespaart een energiezuinige koelkast?

Hoeveel een energiezuinige koelkast bespaart, ligt aan de huidige leeftijd van jouw koelkast En hoe zuinig de nieuwe koelkast is.

Een oude koelkast is een dief van je portemonnee!

Een oude koelkast van bijvoorbeeld 15 jaar oud, verbruikt gemiddeld bijna 5x meer energie dan de zuinigste nieuwe koelkasten. Een middelgrote koelkast uit het jaar 2000 verbruikt ongeveer 280 kWh. Een vergelijkbare energiezuinige koelkast uit 2018 verbruikt nog maar 60 kWh. Dat is 80% zuiniger!

Een zuinige koelkast verbruikt dus bijna € 50 minder energiekosten per jaar. Daarom ben je dus eigenlijk een dief van je portemonnee als je jouw oude koelkast blijft gebruiken!

Bespaar met zoveel mogelijk plusjes!

zuinige koelkast
Wat zegt het energielabel over koelkasten?

Maar er is ook een groot verschil in de koelkasten die nu verkocht worden. Dat kun je zien aan het energielabel: de zuinigste koelkasten hebben A+++.

Maar wist je dat een koelkast met A+ al 2x meer energie verbruikt dan de zuinigste soort? Over de hele levensduur scheelt dat honderden euro’s aan energiekosten. Spaar dus het milieu en je portemonnee en kies voor een A+++ gelabeld koelkast.

 

Voorbeelden energiezuinige koelkasten

Energiezuinige koelkasten hoeven niet duur te zijn. Een kleine koelkast is er al vanaf € 200, middelgrote vanaf € 350 en grote vanaf € 750. Hieronder staan enkele voorbeelden.

energiezuinige koelkast
Kleine energiezuinige koelkast
Exquisit KS16-1RVA
Energieklasse A+++
Inhoud: 134 liter
Verbruik: 62 kWh per jaar
Prijs: ± € 250
energiezuinige koelkast
Energiezuinige middelgrote koelkast
AEG RTB91531AW
Energieklasse A+++
Inhoud: 150 liter
Verbruik: 62 kWh per jaar.
Prijs: ± € 350
energiezuinige koelkast
Energiezuinige grote koelkast
Bosch KSV36AI41
Energieklasse A+++
Inhoud: 346 liter
Verbruik: 76 kWh per jaar
Prijs: ± € 800

 

Energiezuinige koelkasten
energiezuinige koel vries bij bcc          zuinige koel vries coolblue
→ Energiezuinige koelkasten op BCC.nl → Alle energiezuinige koelkasten op Coolblue.nl → Bekijk zuinige koelkasten op Mediamarkt.nl → Energiezuinige koelkasten op Expert.nl