Je energierekening verlagen met een duurzame energieleverancier

De energierekening is voor de meeste huishoudens een flinke kostenpost. Door energie te besparen, kun je de energierekening verlagen. Daar kun je op deze site heel veel tips over vinden.

Maar wat is de snelste manier om je energierekening te verlagen? Dat is alleen mogelijk door over te stappen naar een andere energieleverancier. Elke aanbieder biedt kortingen en lage prijzen, waardoor je op jaarbasis wel € 300 kunt besparen. Op deze manier kun je jouw energierekening dus direct verlagen met heel weinig moeite.

Alleen is niet elke energieleverancier dezelfde. Wie echt wil bijdragen aan meer opwekking van duurzame energie in Nederland, moet op zoek naar een actieve duurzame energieleverancier. Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Besparen op de energierekening met Pricewise

geld besparen op energierekening
De energierekening met € 300 besparen verlagen

In Nederland zijn er ongeveer 50 energieleveranciers. Ze bieden allemaal andere prijzen en andere kortingen. Als je wilt weten wie de goedkoopste is, zal je elke leverancier moeten nagaan. Maar dat is heel veel werk!

Daarom is het een slim idee om gebruik te maken van een vergelijkingssite zoals Pricewise.nl. In 2017 stapten 1,2 miljoen mensen over van energieleverancier. Elk jaar stijgt dat aantal.

Overstappen is slechts een kleine moeite. Wil je ook direct je energierekening verlagen? Klik op de knop hieronder en bekijk hoeveel jij kunt besparen op de energierekening.

 
Heb je een eigen bedrijf? Ook ZZP’ers en MKB’ers kunnen flink besparen op de energierekening! Bespaar op de zakelijke energierekening op Minder.nl.

Uitgelicht: duurzame energieleveranciers

Regelmatig wordt er onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van energieleveranciers. Er komen ook steeds meer nieuwe energieleveranciers op de markt die op een andere manier omgaan met duurzame energie.

Door een energieleverancier te kiezen die veel aandacht heeft voor duurzame energie, steun je direct een groenere wereld. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van nieuwe en duurzame energieleveranciers.

Qurrent: koop een stukje Hollandse windmolen

energierekening verlagen duurzame stroom

Qurrent is al jaren een van de duurzaamste energieleveranciers. De stroom van Qurrent is voor 97% afkomstig uit Nederlandse windmolens en voor 3% uit Nederlandse zonnepanelen. Qurrent wil niet een leverancier zijn die maximale winst najaagt, maar klanten laten meedoen in een coöperatie. Het bedrijf is actief bezig om klanten te helpen om energie te besparen op vele manieren. Het gas wat je afneemt bij Qurrent is CO2-gecompenseerd. Je mag zelf kiezen op welke manier jouw CO2-uitstoot gecompenseerd wordt. Door een stukje windmolen te kopen steun je de opwekking van duurzame energie, weet je waar jouw groene stroom vandaan komt en krijg je opgewekte stroom als korting op je energierekening.

Windtegoed: direct bijdragen aan ontwikkeling Nederlandse windenergie

Qurrent biedt het windtegoed aan. Dat is een stukje van een van de windmolens van Qurrent die in Zuid-Holland staan aan het Hellegatsplein langs de A29. Eén windtegoed kost eenmalig € 55, maar je krijgt elk jaar jouw deel van de stroom die is opgewekt als korting op je energierekening. Het levert dus meer voordeel op. Zijn alle windmolens verkocht, dan worden er weer nieuwe gebouwd. De stroomopbrengst van de windmolen en korting op je energierekening kun je volgen via de app!
energierekening verlagen duurzaam

Als nieuwe klant van Qurrent krijg je één windtegoed gratis! Qurrent heeft vaak acties en kortingen voor nieuwe klanten, zoals € 150 korting.


Gemiddeld energieverbruik

Hoeveel energie verbruik jij? Dit is het gemiddelde energieverbruik per woning in Nederland:

Gemiddeld stroomverbruik: 3500 kWh
Gemiddeld gasverbruik: 1500 m³

 

Meer geld besparen op de energierekening?

Er zijn nog veel meer tips hoe je geld kunt besparen op de energierekening. Wist je dat twee derde van de energierekening uit kosten voor gas bestaat? Daarom is het slim om de gas bespaartips te bekijken. Daarmee kun je nog vele honderden euro’s besparen op de energierekening!