De energierekening verlagen kun je zelf doen!

zelf energierekening verlagen

Het is geen verrassing dat de energierekening steeds duurder wordt. Veel mensen hebben te horen gekregen dat hun kosten voor energie flink gaan stijgen. In 2019 betalen we zelfs € 320 meer aan energie. Dat komt vooral door de stijgende belastingen.

Er is geld nodig om de opwekking van energie te verduurzamen. De overgang van fossiele naar duurzame energie kan niet in korte tijd gebeuren en kost veel geld. Ook wil de overheid dat we minder energie gebruiken zodat de CO2-uitstoot vermindert en we kunnen voldoen aan de klimaatafspraken. Daardoor gaat de belasting op gas fors omhoog.

Maar je hoeft niet lijdzaam toe te kijken hoe je energierekening steeds hoger wordt. Er zijn genoeg mogelijkheden om hier zelf iets aan te doen waardoor je honderden euro’s kunt besparen op jouw energierekening. Ook zonder of met heel weinig geld kun je de energierekening flink verlagen!

 

Nu zelf jouw energierekening verlagen tot € 300!

energierekening verlagen
De energierekening met € 300 verlagen

Een van de makkelijkste manieren om te besparen op de energierekening is door te kijken waar je de laagste prijzen kunt krijgen. In Nederland zijn er op dit moment ruim 50 aanbieders van energie. Nog nooit was er zoveel te kiezen wat betreft energieleveranciers!

Door de toegenomen concurrentie tussen leveranciers wordt energie goedkoper aangeboden en worden er grote kortingen gegeven. In totaal kan zo de energierekening met € 300 worden verlaagd. Dat is een besparing van 15% op de energierekening!

Geld besparen op je energiekosten door over te stappen naar een andere energieleverancier:

  • Lagere prijzen voor stroom en gas
  • Jaarlijkse korting tot € 250

De afgelopen jaren is regelmatig een nieuw record aantal huishoudens overgestapt. In 2018 bijvoorbeeld stapten 1,4 miljoen Nederlanders over. Steeds meer mensen krijgen door dat ze geld kunnen besparen door over te stappen. Alleen door over te stappen kun je profiteren van lage tarieven en hoge kortingen.

Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Het is veel werk om elke leverancier handmatig te gaan vergelijken. Daarom kun je gebruikmaken van een vergelijkingssite. Daarmee kun je heel makkelijk besparen op de energierekening!

Hieronder zie je een paar voorbeelden staan. Vergelijk en kijk hoeveel jij kunt besparen op de energierekening!

 

Pricewise


Een van de grootste vergelijkingssites is Pricewise.nl. Deze website bestaat al 10 jaar en het bedrijf is flink gegroeid. Pricewise is lid van de Thuiswinkel Waarborg en heeft een hoofdkantoor in Amsterdam. De site is al meerdere keren genomineerd voor Website van het jaar en heeft deze titel in 2015 en 2016 zelfs gewonnen. Pricewise heeft als doel zoveel mogelijk leveranciers te vergelijken in een zo duidelijk mogelijk overzicht.

Direct bekijken met hoeveel euro’s jij jouw energierekening kunt verlagen? Klik op de knop hieronder en bekijk hoeveel jij kunt besparen op de energierekening.
 

 

Easyswitch

Een andere concurrent is Easyswitch, die ook sinds 2008 bestaat en een kantoor in Amsterdam heeft. Easyswitch was in 2018 Website van het jaar. De site biedt de laagste prijs garantie: als je elders aan goedkopere aanbieding ziet vergoedt Easyswitch het verschil.

 

Gaslicht

Gaslicht.com is opgericht door de Nederlandse Ben Woldring. Hij was een van de eersten die als jonge knul op het idee kwam om tarieven van telefoonaanbieders te vergelijken. Kort daarna begon bij Gaslicht waar energiecontracten vergeleken kunnen worden. Deze website bestaat al sinds 2003. Inmiddels heeft hij meerdere websites is hij miljonair.

De vergelijkingssite werkt samen met het tv-programma Kassa! en Vereniging Eigen Huis. Inmiddels is er ook een app ontwikkeld. Gaslicht biedt ook een gratis wekdienst aan om op tijd een nieuw energiecontract te vergelijken voordat je tarief omhoog gaat.

Belangrijk om te weten!

Als je gaat overstappen naar een goedkopere leverancier en een boete wilt voorkomen, is het belangrijk om te weten wat je huidige contract is.

Heb je een contract voor onbepaalde tijd of loopt je contract binnen 2 maanden af? Dan kun je nu overstappen. De nieuwe leverancier wacht totdat je contract is afgelopen.

In andere gevallen kan het zijn dat je een boete moet betalen tussen de € 50 en € 200.

Makkelijk geld besparen op de energierekening

Het overstappen naar een andere energieleverancier is heel gemakkelijk. Tegenwoordig gaat het overstappen volledig automatisch. Je hoeft zelf niets meer te doen. Daarom is dit de makkelijkste manier om geld te besparen op je energierekening.

Mocht er toch iets zijn misgegaan, dan staan er bij de vergelijkingssite vriendelijke medewerkers klaar om je te helpen.

 

Wie zijn duurzame energieleveranciers?

Regelmatig wordt er onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van energieleveranciers. Sommige blijken veel te investeren in duurzame energie en andere leveranciers minder. Er komen ook steeds meer nieuwe energieleveranciers op de markt die op een andere manier duurzame energie willen stimuleren.

Vind je het interessant om te weten hoe duurzaam jouw energieleverancier is? Een aantal onafhankelijke organisaties zoals de Consumentenbond en Greenpeace hebben onderzocht hoe dat zit. Lees de informatie op de website van Greenpeace.

De keuze voor een energieleverancier heeft dus ook gevolgen voor de opwekking van duurzame energie. Door een energieleverancier te kiezen
die veel aandacht heeft voor duurzame energie, steun je direct de opwekking van groene energie in Nederland (en daarbuiten).

Sommige leveranciers proberen klanten echt te betrekken bij de duurzame energie die in Nederland wordt opgewekt.

Meer over duurzame energieleveranciers

 

Hoe kun je verder jouw energierekening verlagen?

De energierekening is voor de meeste huishoudens een flinke kostenpost. Een gemiddeld huishouden is zo’n € 2000 per jaar kwijt aan de kosten voor energie.

Door energie te besparen, kun je ook besparen op de energierekening. Vooral de kosten voor het gas gaan flink omhoog. Daarom is het slim om hier besparende maatregelen op te nemen. En dat kan al voor heel weinig geld. Met kleine aanpassingen die je makkelijk zelf kunt doen zijn al honderden euro’s te besparen op de energierekening.
 

Simpele maatregel Besparen op de energierekening
CV-installatie zuiniger maken € 150
Waterbesparende douchekop € 60
Radiatorfolie € 50
CV-leidingisolatie € 40
Totale besparing: € 300

Op deze site vind je heel veel tips hoe je jouw energieverbruik lager kunt krijgen zonder dat dat veel geld kost! Lees bijvoorbeeld de tips hoe honderden euro’s op gas te besparen is.

Meer geld besparen op de energierekening?

Er zijn nog veel meer tips hoe je geld kunt besparen op de energierekening. Wist je dat twee derde van de energierekening uit kosten voor gas bestaat? Daarom is het slim om de gas bespaartips te bekijken. Daarmee kun je nog vele honderden euro’s besparen op de energierekening!