Gas besparen met Tochtwering

Veel ramen en deuren sluiten niet goed waardoor tocht makkelijk je huis binnen komt. Met een goedkope en simpele oplossing houd je een hoop kou buiten de deur! Met tochtstrips, ook wel tochtbanden genoemd, kun je kieren in de deurpost dichten. Ook zijn er simpele brievenbusborstels te koop waarmee je tocht uit de brievenbus tegenhoudt.

Je kunt dit zeer eenvoudig zelf aanbrengen. Omdat je snel gas bespaart en het weinig kost, heb je deze spullen in zeer korte tijd terugverdiend.

gas besparen met tochtwering
gas besparen met tochtwering

 

Tochtstrips aanbrengen bij deuren en ramen

Tochtstrips of tochtbanden kun je gebruiken om kieren bij ramen en deuren te dichten. Als je een deur sluit, kan het zijn dat er langs de randen nog een hoop koude lucht naar binnen komt. Deze tochtstroom kun je sterk verminderen door tochtstrips op de deurpost te plakken. Dat is handig want daardoor hoef je niet te boren.

Meet eerst de breedte van de kier. Sommige strips zijn namelijk geschikt voor grote kieren en andere strips juist voor smalle. Zorg er dan voor dat je de plek waar de strip op komt goed schoonmaakt, ontvet en droogt. Plak daarna de strip.

Tochtbanden zijn in verschillende kleuren te koop. Zo kun je de strip netjes wegwerken in de deur- of raamopening zonder dat deze heel erg opvalt.
 

De besparing met tochtstrips

Besparing deurpost Besparing in € per jaar
tochtstrips, tochtband 20 m³ € 12

Tochtstrips besparen circa 4 m³ gas per meter, dat is ongeveer € 2,50.

 

Hoeveel kun je besparen met brievenbusborstel?

Besparing in gas per jaar Besparing in € per jaar
een brievenbus 25 m³ € 16

Terugverdiend: 7 maanden

verschillende kleuren en modellen

 

 

 

Nu direct gas besparen:

 

 Bekijk ook de andere gas bespaartips en bespaar nog honderden euro’s meer!