De energiemeter: energieverbruik meten van apparaten

Met de energiemeter kun je het energieverbruik meten van apparaten. Hoeveel stroom verbruikt een apparaat eigenlijk? Het begint altijd met inzicht, want meten = weten!

De energiemeter helpt je vooral flink te besparen op stand-by verbruik. Het is erg handig om het energieverbruik van bijvoorbeeld je set top box te meten. Hoeveel stroom verbruikt dit apparaat, als het in stand-by blijft staan? Dat kan best veel zijn. Hoe hoger het stroomverbruik, hoe meer op energiekosten te besparen is. Sommige energiemeters kunnen ook de besparing in euro’s tonen.

Maar niet alle energiemeters blijken betrouwbaar te zijn. Lees hieronder meer.

Betrouwbare energiemeters

Pas op: veel energiemeters zijn niet nauwkeurig en tonen dus niet het juiste verbruik. Sommige laten zelfs een twee keer hoger verbruik zien! Uit verschillende onderzoeken van o.a. Kassa! en Hardware.info is gebleken dat de energiemeter van Cresta de laagste prijs en de hoogste nauwkeurigheid heeft. Maar deze meter wordt helaas niet meer verkocht.

Gelukkig zijn in andere landen nog actuele onderzoeken te vinden. Volgens de Duitse sites vergleich.org en Computerbase is momenteel de energiemeter van fabrikant Brennenstuhl een van de beste. Dat komt door de beste prijs-kwaliteitsverhouding en de hoogste nauwkeurigheid. De prijs is ongeveer hetzelfde als de Cresta, ongeveer € 15.

Een goed alternatief blijkt de energiekostenmeter van X4 life. Bekijk en vergelijk ze hieronder.

Cresta energiemeter
Cresta energiemeter

Wordt niet meer te koop aangeboden.

energieverbruik meten met de energiemeter
energiemeter Brennenstuhl

Wordt aangeboden bij:

Conrad
Amazon
bol.com

energiekostenmeter
energiemeter X4 life

Wordt aangeboden bij:

Conrad
Amazon
bol.com

 

 Bekijk ook de andere tips om elektriciteit te besparen en bespaar nog tientallen euro’s meer!