Master slave stekkerdoos: stroom besparen + bescherming in één!

De master slave stekkerdoos is een slimme stekkerdoos. Hij bespaart veel sluipstroom, zonder dat je er iets van merkt! Veel apparaten gebruiken dag en nacht stroom, ook als ze niet aan staan. De master slave stekkerdoos schakelt apparaten automatisch uit.

Zo werkt de master slave stekkerdoos

In de stekkerdoos is één stopcontact de master. Dat kan bijvoorbeeld een desktopcomputer zijn. Als de computer aan gaat, schakelt de stekkerdoos de slaves in. Dat kunnen dus de monitor, printer en geluidsboxen zijn. Zodra de computer uitgezet wordt, worden de slaves ook uitgeschakeld. Zo bespaar je automatisch stroom!

De stekkerdoos reageert op het stroomverbruik van de master. Komt het stroomverbruik onder of boven een bepaald niveau, dan worden de andere stopcontacten dus ook uit- of ingeschakeld. Je kunt deze grens zelf eenvoudig instellen. Door de instelling bijvoorbeeld te verhogen, zullen de stopcontacten pas later ingeschakeld worden. Dat kan handig zijn als je de computer bijvoorbeeld in standby laat. De computer verbruikt dan nog een beetje stroom. De slaves blijven dan ingeschakeld.

Op deze manier kun je makkelijk stroom besparen, zonder zelf te hoeven schakelen! Je zou hem ook bij andere apparaten kunnen gebruiken, zoals je televisie, hifi en dvd-recorder. Wees creatief en bespaar een hoop energie en geld!

Overspanningsbeveiliging master slave stekkerdoos

Daarnaast bieden de stekkerdozen ook overspanningsbeveiliging. Bij bliksem of andere pieken in het net treedt de overspanningsbeveiliging in werking. De stekkerdoos schakelt de stroom dan automatisch af. Dat beschermt je waardevolle apparatuur.

master slave stekkerdoos
master slave stekkerdoos van Brennenstuhl

 

Hoeveel kun je besparen met de master slave stekkerdoos?

Een master slave stekkerdoos bespaart ongeveer € 10,- per stekkerblok. Daarmee kun je het stekkerblok al in 2 jaar terugverdiend hebben. Vooral in kantoren en scholen waar veel computers staan, kunnen de stekkerdozen enorm veel elektriciteit besparen.

Stroombesparing per jaar Besparing in € Eenmalige kosten stekkerdoos
master-slave stekkerdoos
voorbeeld: sluipverbruik 6 W
gedurende 19 uur per dag
41 kWh € 10 vanaf € 20,-
3 stekkerdozen
(bv. desktop + hifi + tv)
125 kWh € 30 vanaf € 20,-

*De stekkerdoos gebruikt zelf ook een beetje stroom. Hier is rekening mee gehouden.

 

Soorten master slave stekkerdozen

Er zijn veel verschillende grootten en soorten stekkerdozen. Bekijk hier een selectie:

master slave stekkerdoos met usb
master slave stekkerdoos met usb
master slave stekkerdoos
master slave stekkerdoos met netwerk en telefoonaansluiting

 

Alle master slave stekkerdozen zien?