Beste bezoeker,

Leuk dat je mijn website bezoekt! En je bent niet de enige die dat doet, want elke maand bezoeken duizenden geïnteresseerden mijn website.

Mijn naam is Jordy, ik ben 25 jaar en al lange tijd houd ik mij bezig met energie besparen. We hebben allemaal energie nodig om onze huizen te verwarmen en de lampen te laten branden. Maar energie zorgt niet alleen voor comfort. Het energiegebruik draagt bij aan vervuiling wereldwijd, stoot broeikasgassen uit die bijdragen aan klimaatverandering, zorgt voor afhankelijkheid van een aantal landen in de wereld, veroorzaakt aardbevingen in Groningen en het kost veel geld!

Toen onze energierekening in 2009 op 200 euro per maand uitkwam, begon ik te zoeken naar manieren om energie te besparen. Natuurlijk kun je de verwarming minder aanzetten, maar dat vond ik geen moderne en comfortabele manier. We willen niet een armoedig leven gaan lijden! Op internet ben ik op zoek gegaan naar inspiratie. Er bleken veel kleine en goedkope ingrepen mogelijk die zorgden dat je slimmer met energie omgaat of minder energie verliest. Dat bespaarde al snel tientallen tot honderden euro’s.

Zo heb ik 30% gas bespaard

In de jaren daarna ben ik begonnen met simpele producten die helpen energie te besparen. Stap voor stap is ons gasverbruik met bijna 30% gedaald vergeleken met 10 jaar geleden. Vooral het zuiniger gebruiken van je hr-ketel leverde een flinke terugbetaling op van de energierekening (zie nummer 4 hieronder); ik raad iedereen aan zich daarin te verdiepen!

Hierboven zie je wat het gasverbruik is in het huis waarin ik woon. We leven met 3 personen in een rijtjeshuis uit 1968. Het huis heeft nog geen muur- en vloerisolatie.

DEEL 1: In 2009 begon ik met radiatorfolie, die voorkomt dat radiatoren warmte via de muur naar buiten straalt, en buisisolatie om warmteverlies in de cv-leidingen in koude ruimtes te verminderen. Zoals je kunt zien in de grafiek bespaarden deze maatregelen al zo’n 200 kuub (circa 130 euro). Ook kocht ik een waterbesparende douchekop die veel minder warm water verbruikte maar waar je wel prima mee kunt douchen.

DEEL 2: Veel energiebesparende maatregelen die ik op mijn site heb staan kosten maar weinig geld. De enige uitzondering hierop in de grafiek is de zonneboiler. Deze werd in 2011 geïnstalleerd en bespaart ongeveer 50% op de energiekosten voor warm water (100 kuub).

DEEL 3: In 2014 werd bij ons een nieuwe hr-ketel geplaatst. Nieuwe hr-ketels zijn zuiniger maar kun je vaak ook beter instellen. Het bleek dat de oude ketel continu een voorraadboiler verwarmde zodat je sneller warm water had als je de kraan open deed. Door nieuwe technieken kan de nieuwe hr-ketel het water snel opwarmen. Ook verwarmt de nieuwe ketel alleen wanneer nodig (eco-modus). Het verschil in wachttijd op warm water bij de douche is zo klein dat je het niet eens merkt. De oude ketel heeft ons wel jaarlijks 100 kuub extra gekost: voor overbodige luxe dus!

DEEL 4: Een van de grootste besparingen die we hebben gehad is na het inregelen van de radiatoren en zuiniger afstellen van de hr-ketel. Deze maatregel is iets moeilijker dan een nieuwe douchekop ophangen, maar is wel zelf te doen en bespaart behoorlijk veel! In ons geval circa 17% op verwarmingskosten. Dat is 250 kuub en 160 euro.

Nog steeds ben ik bezig manieren te zoeken om het energieverbruik te laten afnemen, zonder dat je armoediger moet gaan leven of comfort verliest. Sinds dit jaar ben ik bezig te onderzoeken hoeveel energie radiatorventilatoren besparen. De eerste resultaten zijn veelbelovend: ik kom uit op een besparing van zeker 10%.

Tijdens mijn bezigheden begon ik zo’n 10 jaar geleden op internet een website om meer bekendheid te brengen met deze simpele manieren om energie te besparen. Al gauw merkte ik dat veel mensen hierin geïnteresseerd zijn. Sinds een paar jaar heb ik de website www.zelfenergiebesparen.nl opgezet.

Ik wil vooral laten zien dat je ook met kleine investeringen al een hoop kunt besparen. Op de site probeer ik zoveel mogelijk heldere uitleg en voorbeelden te geven hoe je dat kunt doen. Ik hoop dat veel andere mensen zelf aan de slag gaan met energie besparen en geld terug gaan krijgen van de energierekening.

Begin dus ook met energie besparen en haal je voordeel uit de website!

Vriendelijke groet,

Jordy

contact@zelfenergiebesparen.nl

Cookies & privacy

Goed dat je even de tijd neemt om meer te lezen over jouw privacy en de cookies! Ik kan me goed voorstellen dat je daar graag meer over wilt weten. Je hebt recht op duidelijke en eerlijke informatie, die veel websites en apps juist zoveel mogelijk proberen te verstoppen. In plaats van te gaan zwijmelen in lange, technische en zakelijke teksten, wil ik het daarom graag persoonlijker maken. Op deze pagina probeer ik je zo goed mogelijk te vertellen wat het doel van deze website is en hoe ik met de privacy van bezoekers omga.

Doel van de site
Energie besparen is niet saai en hoeft niet veel geld te kosten. Wie slim energie bespaart, behoud een warm huis maar bespaart ook veel geld!

Het doel van mijn website is om andere mensen te inspireren en te activeren. Er wordt nog best veel energie verspild, terwijl je daar vaak makkelijk zelf iets aan kunt doen. Investeer een paar tientjes en je hebt dit geld na korte tijd alweer terug van de energierekening.

Ik probeer de interessantste tips en informatie op een rij te zetten en duidelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.

Privacy
Privacy is heel belangrijk. Gelukkig maak ik geen gebruik van advertentie banners. Je hebt hier dus geen last van advertenties van producten of websites die je eerder hebt bekeken.

Wel gebruik ik een aantal hulpmiddelen die mij inzicht geven in het gedrag van gebruikers. Dat doe ik samen met Google en Tradetracker. Deze organisaties registreren anonieme cookies, bijvoorbeeld als je mijn website bezoekt of doorklikt naar een product. Het is belangrijk om te weten dat alleen noodzakelijke algemene informatie wordt opgeslagen, zoals het aantal bezoekers op een dag. En hoeveel mensen interesse hebben in getoonde producten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Statistische cookies
Zodra je mijn website bezoekt, worden er enkele gegevens geregistreerd, bijvoorbeeld welke pagina’s er zijn bezocht en hoe lang. Het is niet mogelijk om te achterhalen wie de site heeft bezocht. Ook worden geen exacte locaties geregistreerd.

Functionele cookies
Om energie te besparen zijn vaak een aantal hulpmiddelen nodig, bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop. Op mijn site laat ik veel voorbeelden zien van producten die handig zijn om energie te besparen. Dat scheelt ook werk voor degene die ernaar op zoek zijn. Wie geïnteresseerd is kan op het product klikken en wordt dan doorgestuurd naar een webshop die het verkoopt.

Ik werk samen met een aantal webshops die producten aanbieden waarmee je energie kunt besparen. Maar ik ben vrij om zelf producten of webshops te mogen promoten. Met het programma Tradetracker wordt bijgehouden hoe vaak er geklikt is op een bepaald artikel en het eventuele aankoopbedrag.

Om dit te kunnen registreren zijn er functionele cookies nodig. Deze worden actief als een bezoeker naar een webshop doorgestuurd wordt. Het bijhouden gebeurt anoniem. Wanneer daadwerkelijk een aankoop wordt gedaan bij een webshop, krijg ik daar commissie (een klein percentage) over. Dit gebruik ik bijvoorbeeld om de kosten van de website te betalen en om mezelf verder te ontwikkelen.

Hopelijk weet je zo iets meer over de achtergrond van deze website. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op via contact@zelfenergiebesparen.nl.