De Radiatorthermostaat

De radiatorthermostaat kan tot 30% gas besparen. De behoefte aan warmte verandert vaak op een dag. Bijvoorbeeld in de slaapkamer: daar willen de meeste mensen niet teveel warmte. Of juist wel in de ochtend, maar niet in de avond. In de badkamer vinden de meeste mensen een hoge temperatuur juist wel fijner. Maar het is heel lastig om elke radiator de hele dag met de hand te bedienen. En het is zonde om radiatoren in bepaalde kamers warm te laten worden, terwijl er niemand aanwezig is! Je kunt erg veel energie besparen als je niet alle radiatoren elke dag open laat staan. Daarvoor is er een handige elektronische radiatorthermostaat.

Alleen warmte als het nodig is

Met de radiatorthermostaat kun je elke radiator op dag, tijd en temperatuur instellen. Dan werken de radiatoren per kamer alleen als je ze echt nodig hebt. Het is vooral handig deze te gebruiken in ruimtes waar niet de centrale thermostaat hangt. Zoals bijvoorbeeld slaapkamers, badkamers en hobbykamers. Als overdag iedereen aan het werk is, hoeven de radiatoren in de slaapkamers in principe niet aan. De verwarming in de badkamer zou juist ’s ochtends vroeg en ’s avonds aan kunnen, maar de rest van de dag uit. Ook kun je sommige soorten radiatorthermostaten uitbreiden met bijvoorbeeld een raamsensor. Als iemand het raam opent, wordt automatisch de verwarming dichtgedraaid. Dan voorkomt onnodig stoken. Alles bij elkaar kunnen radiatorthermostaten heel veel gas besparen! Soms wel 30% op de rekening.

Let op: de radiatorknoppen passen niet op iedere kraan. Kijk goed in de handleiding of de knop op jouw radiator past. Mocht hij toch niet passen, dan is het vaak mogelijk hem gratis retour sturen. Kijk goed naar het merk van jouw verwarming.

Hoeveel kun je besparen met de radiatorthermostaat?

Gasbesparing per jaar Besparing in € Eenmalige kosten radiatorthermostaat
radiatorthermostaten op alle
radiatoren in de woning
tot 30% besparing op verwarming tot € 360 per jaar vanaf € 10 per stuk
gas besparen met radiatorthermostaatradiatorthermostaat

 

 

 

 

 

 

Radiatorthermostaten bij Conrad.nl

Een van de grootste webshops op het gebied van techniek, is Conrad.nl. Er is veel keuze in merken en soorten radiatorthermostaten.
Radiatorthermostaat