Terug naar: energiezuinige huishoudelijke apparaten

Koel-vriescombinatie: bespaar veel met een energiezuinige koel vriescombi

Energiezuinige koel vriescombinatie
Energiezuinige koel vriescombinatie: bespaar tot € 60 per jaar energie!

De koel-vriescombinatie staat in de top 3 grootste stroomverbruikers. Oude koel-vriescombi’s verbruiken ongeveer 450 kWh aan energie. Nieuwe energiezuinige slechts 150 kWh; een besparing van 70%! Dat levert een besparing op van circa € 65 per jaar.

Gemiddeld gaan koel-vriescombinaties ongeveer 15 jaar mee. Een energiezuinige koel-vriescombinatie bespaart in deze periode bijna € 1000 aan energie. Ga je een nieuwe koel-vriescombinatie kopen? Dan kun je door een energiezuinige koel vriescombinatie te kiezen dus veel geld en energie besparen.

Dankzij de nieuwe technologie No Frost hoef je nieuwe koel-vriescombinaties nooit meer te ontdooien! Met een energiezuinige koelvriescombi kun je dus niet alleen geld, maar ook tijd besparen!

Lees op deze pagina meer info hoeveel je kunt besparen en bekijk voorbeelden van energiezuinige koel-vriescombinaties.

Een energiezuinige koel-vriescombinaties kiezen

vergelijk stroomverbruik koel vriescombi

Het is niet moeilijk om een energiezuinige koel-vriescombinatie te zoeken, want deze kun je herkennen aan het energielabel. Op dit moment hebben de zuinigste koel-vriescombinaties energielabel A+++, dus een A met 3 plusjes.

Er zijn ook lagere energielabels, die betekenen:

  • A++ verbruikt 40% meer energie
  • A+ verbruikt 2x meer energie

Kortom, hoe meer plusjes achter de A, hoe zuiniger en lager de kosten zijn! Wel is het zo dat de zuinigste koel-vriescombi’s een hogere prijs hebben.

De goedkoopste koel-vriescombinaties zijn bijna nooit de zuinigste. Deze kosten ongeveer € 250. De koel-vries met A++ kosten circa € 100 meer en de laagste prijzen voor de zuinigste apparaten zijn rond de € 400.

Een duurdere koel-vriescombinatie is op lange termijn dus gunstiger voor je portemonnee, omdat je door een laag energieverbruik de hogere prijs terugverdiend.
 

Voorbeelden energiezuinige koel vriescombinaties

Hieronder staan een paar voorbeelden van de energiezuinigste koel vriescombinaties. Ben je op zoek naar een goedkope of juist een grote koel-vriescombinatie of wil je liever nooit meer hoeven te ontdooien? Ze zijn er in alle soorten en maten!
 

De zuinigste koel-vriescombinaties
De kleinste & zuinigste De goedkoopste & zuinigste De grootste & zuinigste De makkelijkste met No Frost
energiezuinige koel vriescombinatie
Liebherr CUSL2311
Energeklasse A++*

*zuinigst mogelijk voor kleine koel-vriescombi

goedkoopste en zuinigste koel vriescombinatie
Haier HBM-688S
Normale grootte
Laagste prijs (€ 399)
zuinige koelkast diepvriezer combinatie

Bosch KGE49VW4A
Inhoud koelkast: 302 L
Inhoud vriezer: 111 L
zuinige koel vriescombinatie

Liebherr CNP 4313-21
No Frost: nooit meer ontdooien!
Bekijk een overzicht van goedkoopste koel-vriescombi’s op Coolblue.nl De goedkoopste en zuinigste No Frost? Vanaf € 449,-! Makkelijk vergelijken op Coolblue.nl

 

Alle energiezuinige koel-vriescombinaties
energiezuinige koel vries bij bcc zuinige koel vries coolblue
→ Ga naar BCC.nl → Ga naar Coolblue → Ga naar Mediamarkt.nl → Ga naar Expert.nl

 

Vergelijking nieuwe en oude koel vriescombi

Een oude koel vriescombinatie kost meer geld dan je denkt!

Wat bespaar je met een nieuwe koel vriescombinatie? Een oude combi verbruikt 3x meer energie. Hoe ouder je vriezer, hoe hoger het verbruik.

Een middelgrote koel vries van 15 jaar oud verbruikt ongeveer 450 kWh per jaar. De zuinigste vergelijkbare kasten verbruiken tegenwoordig nog maar 150 kWh. Dat bespaart dus bijna 70% energie. In euro’s is dat ongeveer € 65 per jaar.

Maar ook de keuze van het energielabel levert je veel geld op.

Lees meer bij: goedkope koel vriescombinatie

 

 

 

No Frost koel vriescombinatie

Een koel vriescombinatie met No Frost scheelt je veel werk. Dat komt omdat bij No Frost er geen ijs meer kan vormen. Dat is een nieuwe technologie waarbij vocht wordt afgevangen. Het kan dan niet meer vastvriezen en zo ijs veroorzaken.

Wel is het energieverbruik van vriezers met No Frost ongeveer 15% hoger. Maar vriezers zonder No Frost verbruiken al gauw meer energie zodra er ijsvorming optreedt. Een dun laagje ijs van een paar millimeter verhoogt het verbruik met 10%! Bij een koel vriescombinatie met No Frost blijft het energieverbruik constant.

In veel gevallen zal No Frost dus net zo zuinig zijn. Of misschien zelfs zuiniger dan vriezers die weinig ontdooid worden.