Terug naar: energiezuinige huishoudelijke apparaten

Bespaar tot € 975 met een energiezuinige koel-vriescombinatie!

Energiezuinige koel vriescombinatie
Energiezuinige koel vriescombinatie: bespaar tot € 65 per jaar energie!

Hij staat bij bijna iedereen in de keuken: een koel-vriescombinatie. Een koelkast en vriezer in één. Maar dit apparaat verbruikt veel stroom. Wist je dat de koel-vriescombinatie in de top 3 grootste stroomverbruikers staat?

Hoe ouder die van jou is, hoe meer stroom deze verbruikt. Een koel-vriescombi van 15 jaar oud met gemiddelde inhoud verbruikt ongeveer 450 kWh aan energie. De nieuwe energiezuinige koel-vriescombinaties hebben aan slechts 150 kWh genoeg; dat is 70% zuiniger!

Per jaar bespaart een zuinige koel-vriescombinatie circa € 65. Dat is ongeveer 1/3 van je maandelijkse energierekening. Op lange termijn bespaar je nog veel meer: de koel-vriescombinatie heeft een levensduur van gemiddeld 15 jaar. Al deze jaren blijft hij bij jou stroom verbruiken en kost hij je geld.

In deze lange periode bespaart een zuinige koel-vriescombinatie dus € 975 aan stroom! En dat slechts met één apparaat: kun je nagaan hoeveel je bespaart als je al het witgoed vervangt door de zuinigste variant.

Dankzij de nieuwste technologie hoef je nooit meer de vriezer te ontdooien (No Frost). Je bespaart dus niet alleen veel geld, maar ook een hoop werk!

Kan een goedkope koel-vriescombinatie ook energiezuinig zijn?

energieverbruik koel vriescombinatie

De goedkoopste koel-vriescombinaties zijn meestal niet de zuinigste. Over de lange termijn kost een goedkope koel-vriescombinatie meer geld dan een zuinige die een iets hogere prijs heeft.

Momenteel worden koel-vriescombinaties verkocht met het label A+, A++ en A+++. Hoe meer plusjes achter de A staat, hoe zuiniger het apparaat is. Voor koel-vriescombinaties betekent A+++ dat deze het meest energiezuinig is.

Veel mensen denken dat de verschillen tussen de energielabels niet zo groot zijn vanwege de A in het energielabel. Maar schijn bedriegt! Wist je dat A+  twee keer zoveel stroom verbruikt als A+++? Over de hele levensduur verschilt dat € 500!

Wel is het zo dat zuinige koel-vriescombinaties een hogere prijs hebben, maar dan bespaar je nog steeds een hoop geld! Bekijk maar eens onderstaande vergelijking.
besparing zuinige koel vriescombinatie

Geld besparen en nooit meer ontdooien met een zuinige koel-vriescombi

Het aanbod koel-vriescombinaties is groot. Naar welke ben je op zoek? Een grote of kleine? Een energiezuinige met een lage prijs?

Als je geen zin of tijd hebt om te zoeken, staan hieronder een aantal kant-en-klare voorbeelden. Alle modellen zijn No Frost, dus die hoef je nooit te ontdooien!

De goedkoopste

De zuinigste koel-vriescombi voor een van de laagste prijzen (circa € 450). goedkoopste zuinigste koel vriescombinatieFrilec koel-vriescombinatie
bol.com

Inhoud koel/vries: 219 / 76 L
(3 tot 4 personen)
No Frost

De grootste

Groot maar heel energiezuinig. Geschikt voor meer dan 4 personen. Met 0°C-zone.
zuinigste grootste koel-vriescombinatie
Bosch koel-vriescombinatie
BCCCoolblueExpert

Inhoud koel/vries: 375/105 L
(> 4 personen)
No Frost

Voor inbouw

De enige zuinigste inbouw koel-vriescombinatie die je nooit hoeft te ontdooien!zuinigste koel vriescombinatie samsung
Samsung koel-vries inbouw
CoolblueBCCBol.com

Inhoud koel/vries: 192 /65 L
No Frost

Ontdooien geen bezwaar? Bekijk Low Frost koel-vriescombinaties

Het energieverbruik van de vriezer neemt toe naarmate zich meer ijs vormt. Een laagje ijs van 1 cm verhoogt het stroomverbruik met 10%. De meeste mensen hebben een hekel aan het ontdooien van de vriezer en kiezen daarom voor een No Frost, die het vocht uit de vriezer houdt waardoor zich geen ijs kan vormen.

Vind je het niet erg om je vriezer te moeten ontdooien? Dan kun je ook een andere koel-vriescombinatie overwegen. Die zijn vaak ook wat goedkoper. Veel soorten bieden Low Frost, een technologie waardoor er minder snel ijs gevormd wordt en je minder vaak hoeft te ontdooien. Deze koel-vriescombinaties hebben ook een lager stroomverbruik, mits je de vriezer dus ijsvrij houdt!

Ga direct naar alle energiezuinige koel-vriescombinaties:

energiezuinige koel vries bij bcc
zuinige koel vries coolblue