Terug naar: energiezuinige huishoudelijke apparaten

Energiezuinige vriezer

energiezuinige vriezer
Energiezuinige vriezer: bespaar € 20 tot € 50 energiekosten per jaar!

Ben je van plan een nieuwe vriezer te kopen? Dan denk je hopelijk aan een energiezuinige vriezer, want die bespaart veel energie en geld!

Nieuwe zuinige diepvriezers verbruik veel minder stroom. Ter vergelijking met diepvriezers van 20 jaar oud, zijn nieuwe vriezers 70% zuiniger.

Een oude diepvriezer kun je dus beter vervangen door een nieuwe, want dat is op lange termijn veel goedkoper. Binnen enkele jaren heb je de aanschaf al terugverdiend door lagere energiekosten!

Maar er zijn ook grote verschillen tussen de huidige vriezers die je kunt kopen. Wist je dat een vriezer met energielabel A+ twee keer meer energie verbruikt dan A+++? Een goedkope vriezer is daardoor duurder dan je denkt! Lees meer over goedkope vriezers.

Bekijk ook:
energiezuinige koelkasten
energiezuinige koel vriescombinaties

Vergelijking oude en nieuwe vriezers

energiezuinige vriezer
Besparing tussen een oude en nieuwe vriezer

Hoeveel bespaar je als je een oude vriezer vervangt door een nieuwe? Oude vriezers verbruiken ruim 3x meer energie dan nieuwe. Hoe ouder je vriezer, hoe groter het stroomverbruik.

Een middelgrote vriezer van 15 jaar oud verbruikt ongeveer 320 kWh per jaar. De zuinigste vergelijkbare vriezers verbruiken tegenwoordig nog maar 95 kWh. Dat is dus een besparing van 70%. In geld bespaart dat bijna € 50 per jaar aan energiekosten.

De kosten voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer heb je binnen enkele jaren terugverdiend.

Waarom een energiezuinige vriezer kopen?

Hieronder staan een aantal tips en voorbeelden van zuinige diepvriezers.

Aankoop snel terugverdienen

Exquisit GS80-A+++ energiezuinige diepvriezer, prijs circa € 269

Een oude diepvriezer verbruik tot € 50 per jaar meer energie dan een nieuwe soortgelijke energiezuinige vriezer. In de winkel en online vind je een groot aanbod aan zuinige diepvriezers.

De energiezuinigste diepvriezers dragen klasse A+++. De goedkoopste met gemiddelde inhoud kosten ongeveer € 269. Dat betekent dat je binnen 6 jaar het aankoopbedrag hebt terugverdiend en je ondertussen € 50 per jaar bespaart.

Zou je wachten, dan blijft je oude diepvriezer nog jarenlang veel stroom verbruiken. Het hoge energieverbruik betaal je aan energiekosten. Door je oude diepvriezer snel te vervangen bespaar je een hoop energie en geld.

Bekijk een overzicht met de laagste prijzen van zuinige vriezers op Coolblue.nl

Nooit meer ontdooien

Siemens energiezuinige diepvriezer GS51NAW45 No Frost, prijs circa € 800

Tegenwoordig zijn er steeds meer diepvriezers te koop die je nooit meer hoeft te ontdooien. Dankzij een nieuwe techniek, No Frost, wordt er vocht uit de lucht genomen waardoor er geen ijsvorming meer kan optreden in je diepvriezer. Nooit meer last van dat tijdrovende ontdooien dus!

Een ander voordeel is dat het energieverbruik constant laag blijft. Een laag ijs van 10 mm veroorzaakt een 10% hoger energieverbruik, maar daar heb je met een No Frost dus geen last meer van.

Wel is het zo dat dit soort diepvriezers een iets hoger energieverbruik hebben. Om in aanmerking te komen voor een energiezuinig label, maken fabrikanten de vriezer extra groot. Zo kun je meer invriezen terwijl het energieverbruik redelijk gelijk blijft. De zuinigste No Frost vriezers zijn dus relatief grote kasten.

Vergelijk makkelijk energiezuinige diepvriezers met No Frost op Coolblue.nl

 

 

Aanbieders energiezuinige vriezers
energiezuinige koel vries bij bcc          zuinige koel vries coolblue
→ Energiezuinige vriezers op BCC.nl → Alle energiezuinige vriezers op Coolblue.nl → Bekijk zuinige vriezers op Mediamarkt.nl → Energiezuinige vriezers op Expert.nl

 

Energielabel zuinige vriezer

energiezuinige vriezers
Wat zegt het energielabel over vriezers?

Wat zegt het energielabel over diepvriezers?

De zuinigste vriezers hebben energieklasse A+++. Maar laat je niet verwarren met de andere A-labels! Een diepvriezer met A+ verbruikt namelijk 2x meer energie dan de zuinigste variant.

Goedkope vriezer

goedkope vriezer
Hoeveel kost een goedkope vriezer nu écht?

Ben je op zoek naar een goedkope vriezer? Een goedkope vriezer is vaak duurder dan je denkt! Dat komt omdat het energieverbruik van goedkope diepvriezers meestal hoger ligt. Dat kost honderden euro’s extra.

Bekijk hiernaast wat een goedkope vriezer écht kost.

Energiezuinige vriezer met No Frost

Nooit meer je diepvriezer ontdooien? Dan is No Frost ideaal. Dankzij deze techniek is er geen ijsvorming meer mogelijk.

Door ijsvorming gaan vriezers meer energie verbruiken. Een laagje ijs van 2 millimeter verhoogt het verbruik zelfs met 10%.

Een vriezer met no Frost verbruikt ongeveer 10% tot 15% meer energie dan een (ijsvrije!) vriezer zonder No Frost.

Maak het jezelf dus makkelijk!

Klimaatklasse vriezers

Let bij diepvriezers ook op de klimaatklasse. De klimaatklasse geeft aan in welke omstandigheden de vriezer goed kan werken. Dat heeft met de temperatuur in de omgeving te maken.

Sommige vriezers werken prima tot een temperatuur van 32°C. Maar bij hogere temperaturen stijgt ook de temperatuur in je vriezer. Dat is niet handig als de vriezer bijvoorbeeld op een zolder komt te staan waar het ’s zomers erg heet kan worden.

Hieronder vind je een overzicht.

Klimaatklasse Minimale temperatuur Maximale temperatuur
SN (subnormaal) 10 32
N (normaal) 16 32
ST (subtropisch) 16 38
T (tropisch) 16 43
SN-ST 10 38
SN-T 10 43

Bron: BCC.nl